Publisert Legg igjen en kommentar

5 gode tips til et rent og ryddig garnlager

Beskytt garnet du har, lag en plan for restegarnet og hold orden i prosjektene du har planlagt. På den måten unngår du at garn forsvinner ned i mørke kister og handleposer for aldri å bli sett igjen. Vi har alt du trenger for å lage et godt system i garnlageret ditt. Her har vi samlet fem gode tips til et rent og ryddig garnlager.

Tips 1: Rydd i de minste garnrestene

Det blir nesten alltid rester igjen etter et strikkeprosjekt. Ved å rydde og organisere disse restene øker sannsynligheten for at det kan bli brukt til restegarnstrikk! Våre praktiske nøstebånd passer til alle rester og garn uten magebånd, og med garnmåleren i kittet med minimålere kan du finne tykkelsen på garnet, og dermed også anbefalt strikkefasthet.

Tips 2: Sorter etter garntype og strikkefasthet

Et velsortert og ryddig garnlager er en velsignelse for enhver dedikert strikker! Hvis du har garn i lageret ditt som du ikke har en konkret plan for, er det en god idé å sortere det etter garntype og strikkefasthet. Når du gjør dette, får du raskt oversikt over hva slags garn du har tilgjengelig. Da vil det også bli lettere å kombinere farger og garntyper eller planlegge gaver og prosjekter med utgangspunkt i det velorganiserte garnlageret. Kanskje det til og med kan gi deg inspirasjon til et nytt strikkeprosjekt?

Tips 3: Samle prosjektet på ett sted

Hvis du samler alt du trenger til et planlagt eller påbegynt prosjekt på ett sted, er det større sannsynlighet for at prosjektet blir fullført. Våre store prosjektposer gjør det mulig å samle oppskrifter, prosjektkort, knapper, minimålere, glidelåser, pinner, gavemerker og garn i én pose!

Tips 4: Beskytt garnet mot møll

Finnes det noe verre enn å oppdage ødelagt garn midt i et prosjekt? Klesmøll kan gjøre stor skade på ull, og det er en plage som er blitt vanligere i Norge. Møllen legger egg i garn som vanskelig å oppdage før det skal brukes. Det er i ull som ikke blir brukt og som ligger i lengre perioder som er mest utsatt for skade, for når garnet blir brukt faller eggene av.

For å få bukt med dette problemet kan du legge en pose med sedertrekuler eller tørket lavendel sammen med garnet når du skal lagre det over lengre tid. Da vil møllen mistrives og dra et annet sted. Ulltøy og garn som skal pakkes bort, bør i tillegg være rent og lagres i en tett beholder.

Har du mistanke om møll i et ullplagg, bør plagget og andre plagg som har ligget i nærheten av det vaskes og dypfryses. La plagget ligge i fryseren i fire dager før du tiner det igjen og fryser det på nytt i fire dager til. Skapet med det møllspiste ullplagget bør også tømmes og støvsuges grundig.

Tips 5: Strikk fra garnlageret først!

Joda, det er lettere sagt enn gjort. Men gjør deg selv en tjeneste å sjekke i lageret før du drar til den lokale garnbutikken. Her er noen tips til å finne inspirasjon:

– Gå til nettsiden til dine favorittdesignere og se gjennom gamle design du kanskje hadde glemt eller ikke har sett før.
– Følg kontoer som opplyser om garnmengde i innleggene sine.
– Søk opp hastaggen til garnet du har (f. eks #sandnesgarnsunday) eller strikkefastheten du vil bruke (f. eks #strikkefasthet22).
– Se gjennom på Instagram hva du har lagret og likt tidligere.
– Scroll gjennom Instagram for å finne inspirasjon til garnet du allerede har.

Har du noen gode tips eller et rent og ryddig garnlager?

Da vil vi se og høre fra deg! Del dine beste tips, eller bilder fra garnlageret på Instagram og tagg @handmadeby.no 🤍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *